E-mail RSS

Om lopper

Lopper lever af blod som de suger fra hunde og katte, faktisk også andre dyr. Men det er primært i den forbindelse, at vi oplever dem i vores dagligdag. I sjælene tilfælde kan man også finde lopper på mennesker, men de vil næsten altid søge efter et værtsdyr, hvor de kan gemme sig i pelsen.

Hvornår er det loppe sæson?

Lopperne er faktisk aktive hele året rundt, derfor kan man ikke tale om en egentlig loppesæson. Dog er der flest lopper om sommeren fordi de her har de bedste betingelser for at overleve. Under en hård vinter overlever de inde i huset, hvor der er godt opvarmet, det kunne fx være dit hus. Imens de under en mild vinter sagtens kan overleve i det fri.

Tilbagevendende loppe problemer

Hvis du oplever at du gang på gang må bekæmpe lopper på dit kæledyr, så kan det skyldes at der jævnligt kommer en smittekilde forbi i haven, det kan fx være en vildkat eller en ræv, som jævnligt besøger din have eller området. Faktisk behøver det ikke at være en vildkat, det kan også bare være naboens kat som måske ikke får samme loppebehandling som dit eget kæledyr gør.

Hunde kan også være smittekilder, men de er som oftest spærret mere ind haven, og kan derfor ikke på samme måde sprede æggene, som er dem der drysser af og bliver til nye lopper. Det er ses ikke så tit at en loppe går fra et værts dyr til et andet.

Dog kan naboens hund godt være skyld i at lopperne overføres til din have, hvis det er sådan i har skel direkte imod naboens have. Ofte kan det også være andre kæledyr i familie der ses med dit kæledyr, og på den måde spreder æg og lopper.

Se grafikken nedenfor for bedre forståelse for hvorfor det er vigtigt at bruge loppemiddel.

Du er velkommen til at bruge grafikken på din egen hjemmeside så længe du husker at linke til kilden.

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 4.9/5 (7 votes cast)
Om lopper, 4.9 out of 5 based on 7 ratings